RAAB VITALFOOD GMBH
Био сладка суроватка натурална 450г
450гр.
17.09лв.
28.49лв.
-40%
от 04/12
Промоции на RAAB VITALFOOD GMBH Био сладка суроватка натурална 450г в balevbio. Сравни цените на Био сладка суроватка натурална 450г в България - спести време и пари с помощта на mysupermarket.bg
СУРОВАТКА НА ПРАХ с добавени култури от Лактобацилус ацидофилус и Бифидобактериум лактис; смесен продукт от суроватка. БИО СЛАДКА СУРОВАТКА на Raab е нежно изсушена в процеса на разпръскване. Преди процеса на опаковане се добавят дясновъртящи L (+) млечнокисели бактерии (Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium lactis). Сладката суроватка е с ниско съдържание на мазнини и съдържа протеини. Raab Vitalfood използва само най-добрите суровини и контролира всички продукти за остатъци и за рекламираните хранителни вещества. Млечната суроватка или е всъщност най-естествената напитка за подсилване. Получава се при денатурация на млякото, когато белтъчините и мазнините се пресичат. Суроватката има не само хранителни, но и целебни свойства. В нея се съдържат всички незаменими аминокиселини, но в твърде оскъдни количества. Установено е, че с 1 литър суроватка за денонощие в организма се внасят до 3 г ценни белтъчини. Мазнините й нямат съществено значение. По-голяма е ролята на въглехидратите. Освен основните хранителни вещества в суроватката са открити редица активно действуващи съставки. На първо място това са витамините В1 В2 и РР, както и витамин А. Има и малки количества витамин С. Минералното съдържание на суроватката не е по-различно от това на млечните продукти. В нея са установени още лимонена киселина, багрилни вещества, дори хормони. Всичко това я прави не само хранителна, но и целебна напитка. Не случайно българската народна медицина препоръчва млечната суроватка за "засилване" на организма. В миналото е била използвана за лечение на туберкулоза. Суроватката притежава и кръвотворно действие. Препоръчва се на пациенти в оздравителния стадий след тежки инфекциозни и други заболявания. Идеално е, ако вместо газирани напитки децата пият суроватка. Чрез нея се внасят в организма минерални вещества и се ускорява растежът на костната система. Подходяща е също за бременни жени и за кърмачки, защото усилва отделянето на мляко и подобрява хранителните качества на кърмата. Ако в домашни условия си правите извара, не изхвърляйте суроватката. И двата продукта са ценно защитно средство срещу зимните инфекции. Начин на употреба: С помощта на миксер разбъркайте около една пълна супена лъжица (25g) в 250ml течност (вода, сок или мляко), за да се постигне хубава кремообразна, пенлива консистенция, след това изпийте веднага. Консумирайте 1,5 до 2 литра на ден. Също така е подходяща като съставка в млечни рецепти, десерти и мюсли. Когато се приготвя с пресен плод се получава особено вкусна напитка. Това е естествен продукт, цветът и вкусът могат да варират в зависимост от сезона. Хранителни стойности за 100g Енергийна стойност 1520 kJ/363 kcal Мазнини 1,1g - от които наситени мастни киселини 0,7g Въглехидрати 75g - от които захари 75g Белтъци 12g Сол 1,8g Хранителни стойности за 25g 1 Енергийна стойност 380 kJ/91 kcal Мазнини <0,5g - от които наситени мастни киселини <0,5g Въглехидрати 19g - от които захари 19g Белтъци 3,1g Сол 0,5g 1 - отговаря на една порция Съхранение: Добре затворена, на сухо и хладно място. Поради технически причини нивото на запълване може да варира. Изображението върху опаковката е само предложение за сервиране. Raab Vitalfood използва само най-добрите суровини и контролира всички продукти за остатъци, както и за обявеното хранително съдържание.
Предоставената информация е публична. В случай, че информацията се окаже невярна, MySupermarket не дължи вреди на никого.