Балев Био

Био пуканки от амарант 100г

balevbio

100гр.

1.79лв.

3.49лв.

Снимка на продукт

-49%

изтекла

Сподели
Сигнал

Промоции на Балев Био Био пуканки от амарант 100г в balevbio. Сравни цените на Био пуканки от амарант 100г в България - спести време и пари с помощта на mysupermarket.bg

Това растение е роднина на срещащите се у нас различни видове щир, които растат най-вече като плевели. Амарант е бил широко отглеждан от цивилизациите в доколумбова Америка. За ацтеките е бил една от основните култури. След идването на испанците по някаква причина е напълно изоставен. В наши дни по-широко се отглежда в Мексико, Перу, САЩ, Непал, Индия. Амаранта има много висока хранителна стойност, съдържанието на суров протеин в семената е между 12,5% и 17,5%, като са особено богати на лизин. Балансираността на аминокиселините превъзхожда зърнените култури. Освен на протеин семената на амаранта са богати и на мазнини - 6-10%, като 3/4 са ненаситени. Не съдържат глутен. Употреба: За закуска с кисело или прясно мляко. Може да се добави към мюсли или салати.Това растение е роднина на срещащите се у нас различни видове щир, които растат най-вече като плевели. Амарант е бил широко отглеждан от цивилизациите в доколумбова Америка. За ацтеките е бил една от основните култури. След идването на испанците по някаква причина е напълно изоставен. В наши дни по-широко се отглежда в Мексико, Перу, САЩ, Непал, Индия. Амаранта има много висока хранителна стойност, съдържанието на суров протеин в семената е между 12,5% и 17,5%, като са особено богати на лизин. Балансираността на аминокиселините превъзхожда зърнените култури. Освен на протеин семената на амаранта са богати и на мазнини - 6-10%, като 3/4 са ненаситени. Не съдържат глутен. Употреба: За закуска с кисело или прясно мляко. Може да се добави към мюсли или салати.

Предоставената информация е публична. В случай, че информацията се окаже невярна, MySupermarket не дължи вреди на никого.

Подобни Актуални Промоции