DOVES FARM FOODS LTD
Био брашно от лимец пълнозърнесто 1кг
1кг.
6.49лв.
12.99лв.
-50%
от 20/01
Промоции на true Био брашно от лимец пълнозърнесто 1кг в balevbio. Сравни цените на Био брашно от лимец пълнозърнесто 1кг в България - спести време и пари с помощта на mysupermarket.bg
Указание за употреба: да се консумира след термична обработка. Хранителни стойностиза 100g Енергийна стойност 1458 kJ/345 kcal Мазнини 3,3g - от които наситени мастни киселини 0,5g Въглехидрати 63g - от които захари 1,4g Белтъци 11g Сол 0,03g Влакнини 11gСъхранение: в добре затворена опаковка на сухо и хладно място.РЕЦЕПТИКласическа питка от лимецТози традиционен метод на двойно втасал хляб е идеален за приготвяне на златни пълнозърнести питки от брашно от лимец.Фурна 220°С / вентилатор 200°С / фурна на газ степен 7Продукти: 1 ч. л. суха мая, 325мл хладка вода, 500гр Био пълнозърнесто брашно от лимец, 1 ч. л. сол, 1 с. л. олио.Начин на приготвяне:1.Смесете заедно маята и водата и оставете да престои 10-15 минути.2. В голяма купа смесете заедно брашното и солта.3. Добавете водата с маята към брашното и ги смесете, за да се получи тесто.4. Прибавете олиото и енергично започнете да месите няколко минути.5. Покрийте купата с намазнено фолио (за свежо съхранение) и оставете да втаса за около час.6. Оформете тестото.7. Сложете тестото в намазнена тава и го покрийте с намазнено фолио.8. Оставете да втасва докато тестото се вдигне до горната част на тавата, около 40-50 минути.9. Междувременно поставете във фурната тава пълна с вода и я загрейте до температура за печене.10. Внимателно отворете фурната и сложете хляба.11. Печете 40-45 минути.Хляб с плодовеХляб подсладен с плодове или с горски плодове и смес от подправки е традиционен за Британските острови, рецептите се различават според местните съставки и обичаи. В тази рецепта се използва касис, но техните предци може да са използвали плодовете от горските храсти и боровинки.Фурна 220°С / вентилатор 200°С / фурна на газ степен 7Продукти: 1 ч. л. суха мая, 300мл топла вода, 500гр Био пълнозърнесто брашно от лимец, 1 ч. л. сол, 1 ч. л. смес от подправки, 25гр свинска мас или масло, 1 разбито яйце, 150гр касис или боровинки.Начин на приготвяне:1.Смесете заедно маята и водата и оставете да престои 10-15 минути.2. В голяма купа смесете заедно брашното, солта и сместа от подправки.3. Втрийте маста или маслото.4. Разбъркайте водата с маята, след това я добавете към брашното и направете тесто.5. Покрийте купата с намазнено фолио (за свежо съхранение) и оставете да втаса за около час.6. Замесете с разбитото яйце.7. Смесете касиса или боровинките в тестото и го оформете в намазнена тава.8. Оставете да втасва докато тестото се вдигне до горната част на тавата, около 40-50 минути.9. Печете в предварително загрята фурна 35-40 минути.Бърз хляб от лимецФурна 200°С / вентилатор 180°С / фурна на газ степен 6Продукти: 500гр Био пълнозърнесто брашно от лимец, 1 ч. л. суха мая, 1 ч. л. сол, 1 ч.л. захар, 325мл хладка водаНачин на приготвяне:1.Смесете всички продукти заедно и оформете тесто.2. Замесете, оформете и го сложете в намазнена тава.3. Оставете го на топло място 35-40 минути.4. Печете в предварително загрята фурна 40-45 минути.
Предоставената информация е публична. В случай, че информацията се окаже невярна, MySupermarket не дължи вреди на никого.