S’ATRA SARDIGNA
Био сирене Пекорино Фиоре Сардо ЗНП
1кг.
90.99лв.

от 15/10
Промоции на true Био сирене Пекорино Фиоре Сардо ЗНП в balevbio. Сравни цените на Био сирене Пекорино Фиоре Сардо ЗНП в България - спести време и пари с помощта на mysupermarket.bg
Сирене от овче мляко Произвежда се в сърцето на Средиземно море по традиционна рецепта от Сардиния. Сирене от овче мляко със силна индивидуалност, леко опушено, отлежало минимум 4 месеца. Пренася интензивния аромат на сардинските планински пасища на масата и е предпочитано от хора, които обичат силните вкусове без компромис. Прекрасно е като трапезно сирене, поднесено на малки парченца между ястията, заедно с хляб и хубаво червено вино. Хранителни стойности за 100g Енергийна стойност 1674kJ/400kcal Мазнини 34g - от които наситени мастни киселини 24g Въглехидрати 1g - от които захари 1g Белтъци 26g Сол 1,45g Още за Пекорино Пекорино се наричат италиански сирена, произведени от овче мляко. Думата “pecor” означава овца. Наименованието обхваща голямо разнообразие от сирена, произведени в Италия. Произходът на пекорино датира от хиляди години. Днес, това класическо италианско сирене, се предлага с различни вкусове, определящи се от времето им на зреене и от добавените съставки. Пекорино са традиционни, маслени, твърди, солени и с кръгла или цилиндрична форма сирена. Едно добро сирене има гладка, твърда коричка, която е с цвят от блед до тъмнокафяв, варирайки според степента на узряване. Този вид сирене е предпочитано в много макаронени ястия и очевиден избор в италианските региони, където се произвежда. Още за Фиоре Сардо Сирене Фиоре Сардо означава „Цвете на Сардиния“ и се прави в цялата Сардиния. За производството му се използват суровини изключително от сардинската порода овце, отглеждани и пасящи на острова. Процес, който отличава технологията на производство на Фиоре Сардo, е пушенето за 10-15 дни в специални помещения. Димът идва от бавно тлеещите клони и листата на растенията, характерни само за Сардиния. Това придава на продукта специфична миризма и жълта коричка. Тогава главите сирене се прехвърлят в мазетата за узряване. Често тези помещения са изградени от гранит, което гарантира висока влажност, ниска температура и добра вентилация. По време на стареенето сиренето се избърсва със смес от зехтин и винен оцет. Минималният период на зреене е 3 месеца, получава се зрял, шестмесечен Фиоре Сардо. Има заоблена форма, подобна на цев с много изпъкнали страни, с диаметър 12-20 см и височина 12-15 см. Теглата на главите сирене варират от 1,5 до 4 кг. Кора - от жълт до тъмнокафяв цвят в зависимост от възрастта. Повърхността е мазна на пипане поради сместа, която се нанася върху сиренето по време на стареене. Тялото от сирене е от бяло до светло жълто на цвят, без дупки.Сирене от овче мляко Произвежда се в сърцето на Средиземно море по традиционна рецепта от Сардиния. Сирене от овче мляко със силна индивидуалност, леко опушено, отлежало минимум 4 месеца. Пренася интензивния аромат на сардинските планински пасища на масата и е предпочитано от хора, които обичат силните вкусове без компромис. Прекрасно е като трапезно сирене, поднесено на малки парченца между ястията, заедно с хляб и хубаво червено вино. Хранителни стойности за 100g Енергийна стойност 1674kJ/400kcal Мазнини 34g - от които наситени мастни киселини 24g Въглехидрати 1g - от които захари 1g Белтъци 26g Сол 1,45g Още за Пекорино Пекорино се наричат италиански сирена, произведени от овче мляко. Думата “pecor” означава овца. Наименованието обхваща голямо разнообразие от сирена, произведени в Италия. Произходът на пекорино датира от хиляди години. Днес, това класическо италианско сирене, се предлага с различни вкусове, определящи се от времето им на зреене и от добавените съставки. Пекорино са традиционни, маслени, твърди, солени и с кръгла или цилиндрична форма сирена. Едно добро сирене има гладка, твърда коричка, която е с цвят от блед до тъмнокафяв, варирайки според степента на узряване. Този вид сирене е предпочитано в много макаронени ястия и очевиден избор в италианските региони, където се произвежда. Още за Фиоре Сардо Сирене Фиоре Сардо означава „Цвете на Сардиния“ и се прави в цялата Сардиния. За производството му се използват суровини изключително от сардинската порода овце, отглеждани и пасящи на острова. Процес, който отличава технологията на производство на Фиоре Сардo, е пушенето за 10-15 дни в специални помещения. Димът идва от бавно тлеещите клони и листата на растенията, характерни само за Сардиния. Това придава на продукта специфична миризма и жълта коричка. Тогава главите сирене се прехвърлят в мазетата за узряване. Често тези помещения са изградени от гранит, което гарантира висока влажност, ниска температура и добра вентилация. По време на стареенето сиренето се избърсва със смес от зехтин и винен оцет. Минималният период на зреене е 3 месеца, получава се зрял, шестмесечен Фиоре Сардо. Има заоблена форма, подобна на цев с много изпъкнали страни, с диаметър 12-20 см и височина 12-15 см. Теглата на главите сирене варират от 1,5 до 4 кг. Кора - от жълт до тъмнокафяв цвят в зависимост от възрастта. Повърхността е мазна на пипане поради сместа, която се нанася върху сиренето по време на стареене. Тялото от сирене е от бяло до светло жълто на цвят, без дупки.
Предоставената информация е публична. В случай, че информацията се окаже невярна, MySupermarket не дължи вреди на никого.