Металтек ЕООД
Зелен ечемик 500г
500гр.
16.99лв.
28.99лв.
-41%
от 01/06
изтекла
Промоции на true Зелен ечемик 500г в balevbio. Сравни цените на Зелен ечемик 500г в България - спести време и пари с помощта на mysupermarket.bg
• Зелен ечемик, отгледан в Полша.• Събран между 8-ми и 10-ти ден след поникване.• Внимателно изсушен в рамките на няколко часа след събиране при контролирана, ниска температура.• Без глутен.• Опаковка, която гарантира запазване на първоначалната свежест и хранителните качества. Зеленият ечемик отдавна се смята за супер-храна и съдържанието на високи количества полезни вещества заслужено потвърждава славата му на хранително-витаминозно-минерална бомба. Начин на прием: Добавете 1-2 ч.л. към чаша хладка вода, сок, кисело мляко или друга течност. Изчакайте, докато се овлажни, а след това разбъркайте енергично и изпийте. Препоръчително е да се приема преди хранене (30 минути). Още по Римско време гладиаторите са го използвали в диетата си (твърди се, че точно зеленият ечемик им давал сила), затова се нарича храната на гладиаторите. Понякога го наричат също зелено мляко или зелена кръв – с две думи – храната на живота. Съдържа 45% белтъчини, богати на аминокиселини. Съдържа всичките 8 незаменими аминокиселини, без които човешкият организъм не може да функционира. Богат източник е на витамини (провитамин А, витамини от група Б, в това число фолиева киселина, биотин и пантотенова киселина, витамини Ц, Е и К) и минерали (магнезий, желязо, калий, калций, цинк, селен, фосфор, хром, мед, йод, натрий, сяра, манган) В сегашно време, благодарение на резултатите от изследванията, които доказват качествата му, най-популярен е зеленият ечемик. Ползи Препоръчва се особено при: • Анемия, изтощение, умора.• Болки в стомаха и ставите, възпалителни процеси.• Нарушен киселинно-алкален баланс в организма.• Затлъстяване.• Изтощение – натурално тонизиращо средство.• Язва и акне.• Диабет – има благоприятен ефект върху нивата на глюкоза в кръвта.• Повишен холестерол.• Болести на кръвоносната система, сърцето. Многобройни изследвания показват, че младият ечемик положително въздейства на: • работата на сърцето и здравето на стените на кръвоносните съдове• процеса на съсирване на кръвта и продукцията на червени кръвни телца• транспорта на кислород до кръвта• самочувствието Мастните киселини в зеления ечемик стимулират работата на хормоналните жлези, подсилват нервната система, подобряват работата на черния дроб, ускоряват растежа на клетките и поправят състоянието на кожата. В тези зелени стръкове ще намерите: линолова киселина (омега-6), линоленова киселина (омега-3) и палмитинова киселина. Има силно антиоксидантно действие, неутрализира токсините. Антиоксидантът 2-0-гликосилисовитексин (GIV) участва в окисляването на липидите и в производството на токоферол и BHT (известна противоракова субстанция), Ензимът супероксид дисмутаза (SOD), присъстващ във всички живи клетки, е отговорен за отстраняване на свободните радикали от тялото, които при прекомерно натрупване предизвикват изменения в клетките, увреждане на РНК/ДНК. Зеленият ечемик е отличен източник на хлорофил, който: • алкализира организма;• подсилва имунитета и помага да се пазим от грип, настинка, ангина, възпаление на белите дробове и бронхите;• спомага работата на черния дроб и бъбреците;• прочиства организма от тежки метали;• стимулира работата на червата, редуцира образуването на газове, създава добри условия за развитието на полезната чревна микрофлора;• помага за поддържане на оптималното ниво на глюкоза и желязо в организма;• стимулира производството на червени кръвни телца и подобрява тяхното качество;• подобрява кръвообръщението, понижава кръвното налягане. Зеленият ечемик е много богат на фибри (влакнини). Към основните ползи от приема на фибри се включват: • намаляване на нивата на холестерол• намаляване на нивата на триглицериди• понижаване на кръвното налягане• намаляване на нивото на глюкоза в кръвта• понижаване на нуждата от инсулин• намаляване на темпото на разграждане на въглехидратите• елиминиране на запек и газове• стимулиране на перисталтиката на червата• положително влияние върху ритъма на изхождане• стимулиране на развитието на правилна чревна флора• намаляване на апетита Как да се приема Основен начин за прием на млад зелен ечемик на прах е да се разпусне в чаша вода. Водата не може да бъде прекалено гореща, за да не се получи загуба на витамини и деактивация на ензимите, които се съдържат в зеления ечемик. За да приготвим питието, добавяме 1 супена лъжица към чаша вода със стайна температура. Разбъркваме динамично с лъжица или разбиваме в шейкър. Така приготвената напитка трябва да бъде консумирана до няколко минути след приготвяне, за да се избегне загуба на част от полезните свойства. • Характерният за младия ечемик вкус не се харесва всекиму, но може да бъде неутрализиран, като се приготви коктейл със сладък плод, напр. банан или пъпеш. Достатъчно е един узрял плод да се пасира и да се добави към него чаша вода и лъжица ечемичен прах. Любителите на сладкото могат да добавят към коктейла ванилиев екстракт или мед.• Може да се приготви коктейл с растително мляко, напр. оризово, овесено или бадемово. Необходими са 1 чаша мляко, 1 лъжица ечемик и - по избор - 1 лъжичка мед. Всички съставки се смесват/пасират до постигане на хомогенна консистенция. Тази напитка е не само вкусна, но и с много оригинален, зелен цвят.• Най-лесният и най-бързият начин за приготвяне на зеления ечемик е да се прибави 1 лъжица от ечемика в чаша любимия сок – ябълков, портокалов или друг.• Прахът от зелени ечемични стръкове може да бъде добавян към кисело мляко, овесени ядки, таратор, а дори към салати.• Зелен ечемик, отгледан в Полша.• Събран между 8-ми и 10-ти ден след поникване.• Внимателно изсушен в рамките на няколко часа след събиране при контролирана, ниска температура.• Без глутен.• Опаковка, която гарантира запазване на първоначалната свежест и хранителните качества. Зеленият ечемик отдавна се смята за супер-храна и съдържанието на високи количества полезни вещества заслужено потвърждава славата му на хранително-витаминозно-минерална бомба. Начин на прием: Добавете 1-2 ч.л. към чаша хладка вода, сок, кисело мляко или друга течност. Изчакайте, докато се овлажни, а след това разбъркайте енергично и изпийте. Препоръчително е да се приема преди хранене (30 минути). Още по Римско време гладиаторите са го използвали в диетата си (твърди се, че точно зеленият ечемик им давал сила), затова се нарича храната на гладиаторите. Понякога го наричат също зелено мляко или зелена кръв – с две думи – храната на живота. Съдържа 45% белтъчини, богати на аминокиселини. Съдържа всичките 8 незаменими аминокиселини, без които човешкият организъм не може да функционира. Богат източник е на витамини (провитамин А, витамини от група Б, в това число фолиева киселина, биотин и пантотенова киселина, витамини Ц, Е и К) и минерали (магнезий, желязо, калий, калций, цинк, селен, фосфор, хром, мед, йод, натрий, сяра, манган) В сегашно време, благодарение на резултатите от изследванията, които доказват качествата му, най-популярен е зеленият ечемик. Ползи Препоръчва се особено при: • Анемия, изтощение, умора.• Болки в стомаха и ставите, възпалителни процеси.• Нарушен киселинно-алкален баланс в организма.• Затлъстяване.• Изтощение – натурално тонизиращо средство.• Язва и акне.• Диабет – има благоприятен ефект върху нивата на глюкоза в кръвта.• Повишен холестерол.• Болести на кръвоносната система, сърцето. Многобройни изследвания показват, че младият ечемик положително въздейства на: • работата на сърцето и здравето на стените на кръвоносните съдове• процеса на съсирване на кръвта и продукцията на червени кръвни телца• транспорта на кислород до кръвта• самочувствието Мастните киселини в зеления ечемик стимулират работата на хормоналните жлези, подсилват нервната система, подобряват работата на черния дроб, ускоряват растежа на клетките и поправят състоянието на кожата. В тези зелени стръкове ще намерите: линолова киселина (омега-6), линоленова киселина (омега-3) и палмитинова киселина. Има силно антиоксидантно действие, неутрализира токсините. Антиоксидантът 2-0-гликосилисовитексин (GIV) участва в окисляването на липидите и в производството на токоферол и BHT (известна противоракова субстанция), Ензимът супероксид дисмутаза (SOD), присъстващ във всички живи клетки, е отговорен за отстраняване на свободните радикали от тялото, които при прекомерно натрупване предизвикват изменения в клетките, увреждане на РНК/ДНК. Зеленият ечемик е отличен източник на хлорофил, който: • алкализира организма;• подсилва имунитета и помага да се пазим от грип, настинка, ангина, възпаление на белите дробове и бронхите;• спомага работата на черния дроб и бъбреците;• прочиства организма от тежки метали;• стимулира работата на червата, редуцира образуването на газове, създава добри условия за развитието на полезната чревна микрофлора;• помага за поддържане на оптималното ниво на глюкоза и желязо в организма;• стимулира производството на червени кръвни телца и подобрява тяхното качество;• подобрява кръвообръщението, понижава кръвното налягане. Зеленият ечемик е много богат на фибри (влакнини). Към основните ползи от приема на фибри се включват: • намаляване на нивата на холестерол• намаляване на нивата на триглицериди• понижаване на кръвното налягане• намаляване на нивото на глюкоза в кръвта• понижаване на нуждата от инсулин• намаляване на темпото на разграждане на въглехидратите• елиминиране на запек и газове• стимулиране на перисталтиката на червата• положително влияние върху ритъма на изхождане• стимулиране на развитието на правилна чревна флора• намаляване на апетита Как да се приема Основен начин за прием на млад зелен ечемик на прах е да се разпусне в чаша вода. Водата не може да бъде прекалено гореща, за да не се получи загуба на витамини и деактивация на ензимите, които се съдържат в зеления ечемик. За да приготвим питието, добавяме 1 супена лъжица към чаша вода със стайна температура. Разбъркваме динамично с лъжица или разбиваме в шейкър. Така приготвената напитка трябва да бъде консумирана до няколко минути след приготвяне, за да се избегне загуба на част от полезните свойства. • Характерният за младия ечемик вкус не се харесва всекиму, но може да бъде неутрализиран, като се приготви коктейл със сладък плод, напр. банан или пъпеш. Достатъчно е един узрял плод да се пасира и да се добави към него чаша вода и лъжица ечемичен прах. Любителите на сладкото могат да добавят към коктейла ванилиев екстракт или мед.• Може да се приготви коктейл с растително мляко, напр. оризово, овесено или бадемово. Необходими са 1 чаша мляко, 1 лъжица ечемик и - по избор - 1 лъжичка мед. Всички съставки се смесват/пасират до постигане на хомогенна консистенция. Тази напитка е не само вкусна, но и с много оригинален, зелен цвят.• Най-лесният и най-бързият начин за приготвяне на зеления ечемик е да се прибави 1 лъжица от ечемика в чаша любимия сок – ябълков, портокалов или друг.• Прахът от зелени ечемични стръкове може да бъде добавян към кисело мляко, овесени ядки, таратор, а дори към салати.
Предоставената информация е публична. В случай, че информацията се окаже невярна, MySupermarket не дължи вреди на никого.