DOVES FARM FOODS LTD
Брашно за черен хляб без глутен 1кг
1кг.
5.99лв.
9.49лв.
-37%
от 21/11
Промоции на DOVES FARM FOODS LTD Брашно за черен хляб без глутен 1кг в balevbio. Сравни цените на Брашно за черен хляб без глутен 1кг в България - спести време и пари с помощта на mysupermarket.bg
Смес от натурални съставки, без глутен. Използвайте това брашно като алтернатива на брашно, направено от ПШЕНИЦА. Хранителни стойностиза 100g Енергия 1443kJ/ 341kcal Мазнини 1,2g - от които наситени мастни киселини 0,2g Въглехидрати 74g - от които захари 0,3g Белтъци 6,5g Сол 0,04g Влакнини 4,8gСъхранение: За да запазите брашното по най-добрия начин, навийте пакета след употреба и съхранявайте на сухо и хладно място.РецептиЗа да приготвите рецепта без млечен продукт и/или яйца, опитайте предложенията по-долу:Черен хлябЗа печене във фурна 200°С /с вентилатор 180°С / фурна на газ степен 6.Продукти: 1 яйчен белтък (или 30г брашно от нахут + 60мл вода), 6 с.л. олио, 1 ч.л. оцет, 2 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 260мл вода, 200мл мляко или веган мляко, 500г безглутеново брашно за черен хляб, 2 ч.л. суха мая.Начин на приготвяне:1. Разнесете малко количество олио във форма за хляб.2. Поставете в голяма купа белтъците (или брашното от нахут + вода), 3с.л. от олиото, оцета, захарта, солта, водата и млякото, и разбъркайте добре.3. Добавете брашното и маята и разбъркайте, за да направите гладко и лепкаво тесто.4. Добавете останалите 3с.л. олио отгоре и използвайки лъжица разбъркайте сместта няколко пъти, за да получите меко тесто.5. Преместете тестото в намазнена форма с големина за 1кг хляб и загладете повърхността.6. Обърнете голямата купа, в която е разбъркано тестото върху формата за хляб, покрийте и оставете докато тестото увеличи обема си до ръба на формата.7. Загрейте фурната.8. Печете за 55-60 минути.9. Извадете хляба върху телена решетка и охладете напълно преди да нарежете.Черен хляб със семенаПродукти: 2 с.л. тиквени семена, 2 с.л. слънчогледови семена, 1 ч.л. маково семе.Начин на приготвяне:1. Следвайки рецептата за черен хляб, добавете семената към микса с брашното.2. Продължете според рецептата.Черен хляб в хлебопекарнаПродукти за среден хляб: Мляко или веган мляко 200мл, Захар 1 с.л., Оцет 1 ч.л., Олио 6 с.л., Яйчен белтък 1, (брашно от нахут+вода) 30г + 60мл, Сол 1 ч.л., Мая 2 ч.л., Вода 260мл, Брашно за черен хляб 500гПродукти за голям хляб: Мляко или веган мляко 300мл, Захар 1 ½ с.л., Оцет 1 ½ ч.л., Олио 9 с.л., Яйчен белтък 2, (брашно от нахут+вода) 45г + 90мл, Сол 1 ½ ч.л., Мая 3 ч.л., Вода 385мл, Брашно за черен хляб 750гНачин на приготвяне:1. Поставете в купа белтъците (или брашното от нахут + вода), олиото, оцета, захарта, солта, водата и млякото, и разбъркайте добре.2. Изсипете тази смес във формата на машината за хляб. 3. Добавете брашното и поръсете отгоре маята. 4. Включете машината за хляб на програма за безглутенов хляб или нормална програма.Кифлички с маслини и сирене фетаЗа печене във фурна 200°С /с вентилатор 180°С / фурна на газ степен 6Продукти: ½ доза тесто за черен хляб, направено с маслиново масло, 75г сирене фета, 75г маслиниНачин на приготвяне:1. Оформете кифлички от половината от тестото за черен хляб.2. Наредете върху намазнена тава.3. Разпределете маслини върху всяка кифличка.4. Поръсете със сирене фета.5. Оставете да втасат за 60 минути.6. Печете за 35 минути в предварително загрята фурна.
Предоставената информация е публична. В случай, че информацията се окаже невярна, MySupermarket не дължи вреди на никого.